Fotoreis Zambia - vertrek 19 mei 2020

12-daagse reis o.l.v. Natuurfotograaf

Na het succes van dit jaar organiseren we volgend jaar mei weer een fotoreis naar Zambia. Ga met professioneel natuurfotograaf Marco de Paauw op zoek naar de luipaard, leeuw, wilde honden en nog veel meer in het prachtige Zambia! Hij zal u met andere ogen naar de natuur laten kijken en zijn passie voor fotograferen met u delen.

Quote David van den Broeck, deelnemer reis Zambia 2019: De ligging van het kamp is subliem gekozen, de tenten staan op amper 10m van de Luangwa oever waardoor je ’s morgens verwelkomt wordt door een uitzicht waarvoor woorden tekortschieten. Vaak stonden de apen, olifanten, nijlpaarden en bosbokken ’s morgens klaar aan de tent voor een selfie. ‘s Nachts hoor je de geluiden van de dieren, lachende hyena’s, brullende leeuwen (in de verte…) en knorrende nijlpaarden. Overdag is het dan weer de Afrikaanse zeearend die roepend over de rivier vliegt.

 

Dagindeling ter plaatse
Rond 5 uur zullen we opstaan en eerst van een goed én vers ontbijt genieten in het restaurant. Tijdens het ontbijt heeft u een fantastisch uitzicht over de Zambezi rivier. Na het ontbijt staan de 4x4 safariwagens al op ons te wachten om de eerste safari tocht te gaan maken. De gemiddelde tijd dat we op pad zullen zijn is ongeveer 3 - 4 uur. Met in het midden van de tocht een koffie of thee pauze. Dit doen we op de speciaal daarvoor gereserveerde plekken. Vaak zijn dit mooie plekken met een wijds uitzicht. Hier mag u ook de auto uit om even heerlijk van de natuur te kunnen genieten. Na de koffiepauze gaan we weer op pad. Bij terugkomst in de lodge kunt u even bijkomen; fijn even tijd voor uzelf. Rond het middaguur staat de tafel klaar om met elkaar van de lunch te genieten. Na de lunch heeft u weer enige tijd voor uzelf. Mocht u toch nog willen fotograferen dan kunt u ook rondom de lodge uw hart ophalen. Langs de rivier waaraan de lodge gelegen is, is er meer dan genoeg te fotograferen! Mocht u gewoon even willen relaxen met een drankje en een  uurtje in het zwembad willen doorbrengen dan is dat natuurlijk mogelijk. Rond 16.00 uur zullen we er weer op uit gaan. Dit is de tweede gamedrive van de dag. Deze tocht zal tot zonsondergang duren. Natuurlijk zullen we zo veel mogelijk gebruik proberen te maken van het mooiste licht.  Ook tijdens deze tocht is er een relax momentje, gezellig met elkaar genieten van een drankje of een kop koffie bij de ondergaande zon. Wanneer het donker is keren we terug naar de lodge. Hier aangekomen kunt u zichzelf eerst even opfrissen, waarna we met elkaar gezellig een drankje in de bar kunnen doen. Rond 21.00 uur zullen we met elkaar van het diner gaan genieten, waar we de dag kunnen doornemen. Na het eten is er de mogelijkheid om nog even na te kletsen in de bar. De volgende dag staat u al vroeg weer een nieuw avontuur te wachten….   

Wat kunt u tijdens deze fotoreis verwachten?
Op een ontspannen manier genieten van de waanzinnig mooie natuur die Zambia te bieden heeft! Tijdens deze reis zult u de fototechnische ondersteuning krijgen die ervoor zal zorgen dat u met betere en mooiere foto’s thuis zult komen. Marco de Paauw zal er zelf voor zorgen dat de auto en daarbij het camerastandpunt op de perfecte plaats zal komen te staan. Dit is enorm belangrijk met betrekking tot de voor- en achtergrond ten opzichte van het hoofdonderwerp.  We zullen overnachten in zeer ruime safari tenten. Deze tenten staan langs de rivier de Zambezi. De keuze om in een tent te overnachten is, omdat u zo Afrika echt te laten ervaren! Er is bijna niets zo mooi dan om de geluiden van de Afrikaanse nacht te horen! De boomkikkertjes, de roep van de nijlpaarden of het brullen van een leeuw.  De tenten staan natuurlijk op een beveiligt terrein, waar gedurende de hele nacht iemand alles goed in de gaten zal houden. U hoeft niet bang te zijn dat er ineens een leeuw in uw tent zal staan.  Maar u hoeft ook niet gek op te kijken, wanneer er overdag een olifant het kamp binnen komt lopen om wat verse bladeren van de bomen te komen snoepen. Maar dit soort onvergetelijke ervaringen zullen ervoor zorgen dat u deze reis nooit meer zult vergeten!  

Wat maakt deze reis zoveel specialer dan andere reizen die door andere organisaties aangeboden worden?
Tijdens de game drives zijn er 3 x 3 zitplaatsen in de safariauto’s, maar wij zullen hier maar met 6 personen in gaan. Dit omdat wanneer u met 3 personen naast elkaar zou moeten zitten, de persoon in het midden zich nooit vrij kan bewegen en hij of zij altijd iemand voor of naast hem in het beeld heeft. En dit natuurlijk altijd, wanneer u net een schitterende plaat zou kunnen maken! NEE DUS! Marco de Paauw is zelf al naar Zambia geweest om dit soort situaties te tackelen. Ook zal hij ervoor zorgen dat u met één van de beste gidsen op pad gaat. Dit kan echt een gigantisch verschil maken! Mochten we op een locatie komen waar we de behoefte hebben om wat langer te blijven, bijvoorbeeld bij een kill, dan zullen we dat natuurlijk ook doen! We maken geen standaard rondje maar een gamedrive op maat.

De reis is inclusief:

• Vluchten met de Emirates / Pro Flight inclusief 25kg ruimbagage
• Transfer luchthaven - verblijf v.v.
• Verblijf in een safaritent (2-personen in 1 tent)
• Ontbijt, lunch en diner inclusief drankjes (tijdens het verblijf in de safaritent)
• 2x per dag een game drive
• Professionele fototechnische ondersteuning van Marco de Paauw + lokale gids
• Wasservice (mogelijkheid om uw kleding te wassen)
• Entree parken
• Calamiteitenfonds 
• Clausule Marco de Paauw* 
• Informatiebijeenkomst voor vertrek

* Deze clausule houdt in dat u de volledige reissom terug krijgt wanneer Marco de Paauw door bepaalde omstandigheden de reis niet zou kunnen begeleiden.

De reis is exclusief:

• Fooien

• Calamiteitenfonds (€ 2,50 vooraf te voldoen)

• Visum (50 USD per paspoorthouder, ter plaatse bij aankomst te voldoen)

• Reis en- Annuleringsverzekering

 

 

Neem uw eigen klamboe, 4 veiligheidsspelden en een stukje +/- 4 meter dun, maar wel sterk, touw mee. Ook is het handig om wanneer het donker wordt een lange broek en blouse te dragen. Neem genoeg Deet mee, om de muggen op afstand te houden. 

Over Marco de Paauw
Professioneel natuurfotograaf Marco de Paauw heeft maar één passie: het vastleggen van de parels der naturen om die samen met u te delen!! Want niets is zo sterk en fragiel tegelijk als de natuur! Zijn aanstekende enthousiasme zullen uw ogen doen openen en u zult deze natuurervaring niet snel meer vergeten! In zijn achtertuin, de Biesbosch kan hij u dingen laten zien die voor normale bezoekers verscholen zullen blijven zoals de zee- en visarend, bevers, ijsvogels, zilverreigers, reeën en nog veel meer! Tijdens deze reis wil hij samen met u op zoek naar de luipaard, leeuw, wilde honden en nog veel meer.

Al heel veel jaren kreeg professioneel natuurfotograaf Marco de Paauw de vraag of hij wel eens naar Afrika was geweest. Zijn antwoord toen was, wat moet ik nu nog in Afrika fotograferen?!  Het trok hem in de eerste instantie totaal niet. Maar toen werd hij uitgenodigd om eens naar Zambia te komen. Na er even over nagedacht te hebben, heeft hij ervoor gekozen om er toch maar eens naar toe te gaan en sindsdien is hij helemaal om! Hij vond het zo’n waanzinnig bijzondere ervaring om in een open wagen oog in oog te staan met een imposante leeuw, luipaard of kolossale olifant. En dan heeft hij het nog niet eens gehad over de zes meter grote krokodillen! Maar ook ontmoetingen met kleinere dieren zoals de karmijn bijeneter, mongoes, Afrikaanse visarend, of bushbabies vindt hij indrukwekkend. Het landschap, het licht en de energie van het land. Het is niet in woorden te omschrijven, dit moet u echt zelf ervaren!   

Waarom met Marco de Paauw naar Zambia?
Zambia is één van de meest fotogenieke landen van Afrika. South Luangwa National Park is de locatie waar we naar toe zullen gaan. Dit gebied heeft de allerhoogste densiteit met luipaarden ter wereld. Waar in andere Afrikaanse landen de kans om dit schitterende dier te zien bijna nihil is, is de kans in dit gebied vele malen hoger. Maar we gaan er natuurlijk niet alleen voor de luipaarden naar toe. Ook olifanten, leeuwen, buffels, giraffen, wilde honden, nijlpaarden en nog veel en veel meer vindt u in dit prachtige deel van Zambia!
Het doel van deze reis is om met een groep enthousiaste fotografen een fantastische reis te gaan maken, waar iedereen zich op zijn gemak voelt en optimaal zal kunnen genieten van alles dat wat Afrika te beiden heeft. 

Camera apparatuur
Het is voor deze reis niet strikt noodzakelijk om super professionele fotoapparatuur te hebben. Natuurlijk zal een goede camera u de mogelijkheid bieden op mooiere en betere foto’s. Deze fotoreis is geschikt voor ieder niveau fotograaf. Bent u zeer gevorderd of nog een beginner? Het maakt niets uit. Iedereen krijgt de aandacht die hij of zij nodig heeft. Voor vertrek ontvangt u van Marco een advies paklijst. Hier zal alles instaan wat u op deze reis nodig zult hebben.

Groepsgrootte
De groep zal uit minimaal 3 personen bestaan en maximaal 12.

Weersomstandigheden en kleding advies
Het kan in de periode dat we deze reis organiseren overdag gemakkelijk rond de 30 graden zijn. Maar ’s ochtens vroeg kan het er best fris zijn. Aan te raden is om een jasje en fleece trui mee te nemen. Ook is het verstandig om een regenjasje mee te nemen want we zitten er vlak na de regentijd maar het is natuurlijk nooit zeker of er nog een verdwaalde bui voorbij komt…. Neem zowel een lange als een korte broek mee. Het beste wat u tijdens de gamedrive kunt dragen is een dunne afritsbroek, safari blouse met oprolbare mouwen, een petje/hoed/dun mutsje en wandelschoenen met dunne wandelsokken. Verder is het handig om een fleece trui, dun, dons jasje, regenjasje of poncho, zwemkleding en relaxkleding mee te nemen. Ook handig is een gezichtsnetje wat u over uw hoed of petje heen kunt doen. Zo kunnen de vliegen of muggen niet bij uw gezicht komen. Dit kan tijdens het fotograferen erg handig zijn.

Reisdocumenten
Bij vertrek uit Zambia moet uw paspoort nog minimaal 6 maanden geldig zijn. Daarnaast heeft u een visum nodig, dat u kunt aanvragen bij de ambassade in Brussel, of bij aankomst in Zambia kunt kopen. De kosten bedragen respectievelijk € 50,- of US$ 50,- per paspoorthouder. 

Inentingen
We zitten wel in een waterrijk gebied waar van tijd tot tijd malaria voor kan komen, ook zult u waarschijnlijk een vaccinatie voor gele koorts moeten halen. Voor de juiste informatie m.b.t. de benodigde vaccinaties verwijzen wij u naar de GGD. Zij kunnen u hierin adviseren.