Thailand Island Hopping

15 dgn rondreis

Deze reis bevat een ideale combinatie tussen cultuur snuiven en relaxen op de Thaise stranden. De eerste dagen brengt u door in Bangkok en ontdekt u deze metropool o.a. vanaf een boot die door de kanalen vervoert. Nadat u alle tijd heeft gehad om deze stad te ontdekken is het tijd voor een onvergetelijke nachtelijke treinrit naar Surat Thani. U komt hier de volgende ochtend aan en heeft daarna de overtocht naar het eerste eiland: Koh Samui. Hier verblijft u 3 nachten. Koh Samui is een veelzijdig eiland en wanneer u naast relaxen er ook graag op uit wilt trekken kunt u bijvoorbeeld een uitstapje maken naar het Angthong National Marine Park. Het tweede eiland wat u aandoet is Koh Phangnan. Geniet van een massage op het strand, ga duiken, snorkelen of maak een trekking in de jungle. Het laatste eiland is Koh Tao, het duikparadijs van Thailand. Bewonder de kleurrijke wateren rondom het eiland tijdens een snorkel of duiktour.

Dag 1: Aankomst Bangkok
Op het vliegveld Suvarnabhumi wordt u opgewacht door onze vertegenwoordiging. De transfer naar het Trang hotel is per  minivan. Tijdens de rit naar het hotel doet u al uw eerste indrukken op van de immense metropool Bangkok. Zodra de uitgestrekte buitenwijken plaats maken voor de vele knetterende tuk-tuks, kleurrijke eetstalletjes en overal glimlachende Thai waant u zich al direct in een andere wereld. Welkom in het Land van de Glimlach! U verblijft 3 nachten in het Trang hotel.

Dag 2: Bangkok 
Vroeg in de ochtend wordt u bij het hotel opgehaald voor een avontuurlijke reis door de kanalen van Bangkok. Eigenlijk is het onmogelijk om al deze kanalen zelf te verkennen en daarom is deze tour speciaal ontworpen om bezoekers een onvergetelijk inzicht te presenteren in het leven aan de klongen (kanalen) van Bangkok.
Er wordt met verschillende boten gevaren, de Chao Praya Expres boot, langstaart boten en kleine 3-4 persoons bootjes om kleinste kanalen te verkennen. Omdat we de route vaak veranderen is het lastig om een precieze omschrijving te geven. De gids neemt u mee de wal op om een tempel, dorpje, school, boomgaarden of marktje te bezoeken. Rond 14.00 uur eindigt de tour bij de pier van Chinatown. U kunt nu zelf Chinatown gaan verkennen (en vooral ook heel lekker gaan dineren).

Dag 3: Bangkok
Deze dag is ter vrije besteding en het zal in Bangkok geen enkel probleem zijn om deze dag in te vullen. Eigenlijk moeten we zeggen Krung Thep (Stad der Engelen), want zo noemen de Thai zelf hun bruisende hoofdstad. Bezoek bijvoorbeeld de bekendste tempels van Bangkok: het Grand Palace met de Wat Phra Kaew (Tempel van de Smaragden Boeddha) waar zich het belangrijkste Boeddhabeeldje van het land bevindt; Wat Pho met de zeer vereerde en reusachtige liggende Boeddha; Wat Arun (Tempel van de Dageraad) met zijn indrukwekkende, meer dan 70 meter hoge prang (toren), en Wat Benchamabophit die bekend staat om zijn elegante, witte marmeren verschijning en de grote collectie Boeddhabeelden die op de binnenplaats te vinden zijn. Of neem eens een kijkje in het fascinerende Chinatown en neem vervolgens een taxi naar de nachtmarkt in de omgeving van Silom Road. Of bekijk Bangkok eens van het hoogste gebouw van Thailand: de Baiyoke Tower. Op de 84ste verdieping heeft u een waanzinnig uitzicht (en u kunt er ook lunchen of dineren). Vervolgens wandelt u van hier naar de lokale markt van Pratunam of kunt u een taxi nemen naar de meest luxe winkelcentra in de omgeving van Siam Square. Met name Siam Paragon met haar overdadigheid aan luxe en het MBK (Mahboonkrong) zijn aanraders. Hier ziet u wederom een geheel andere kant van de stad en verblijft u tussen de Thaise middle- en upperclass. ’s Avonds kunt u de spectaculaire Siam Niramit theatershow (inclusief diner) bijwonen.

Dag 4: Bangkok – Surat Thani
De dag is ter vrije besteding maar zorg dat u op tijd klaarstaat om opgehaald te worden voor de transfer naar het treinstation. Maak u op voor een onvergetelijke nachtelijke treinrit van Bangkok naar Surat Thani waar u de volgende ochtend vroeg aankomt voor de volgende transfer naar het eiland Koh Samui.

Dag 5: Surat Thani – Koh Samui
Als u ’s ochtends in Surat Thani aankomt, wordt u opgehaald en met de bus naar de pier gebracht vanwaar de ferry naar Koh Samui vertrekt. De overtocht met de ferry duurt ongeveer 45 minuten. Na aankomst op Koh Samui staat de transferservice u al op te wachten en wordt u naar het IBIS Bophut hotel in Bophut  gebracht waar u de komende 3 nachten in een standaard kamer zal verblijven, ontbijt is inclusief. Het IBIS Bophut hotel is een 3-sterren resort dat rustig en prachtig gelegen is aan Bophut Beach, in het noorden van Koh Samui. Koh Samui is over de hele wereld bekend en geliefd. U vindt er alles wat een tropisch eiland tot paradijs maakt: prachtige zandstranden, vissersdorpjes en koraalriffen. Het binnenland van Koh Samui is nog vrijwel ongerept, met kokoswouden, rubberplantages en prachtige watervallen. Voeg hier de combinatie van Thaise gastvrijheid, mooie stranden, sfeervolle hotels en de tropische temperatuur aan toe en u begrijpt waarom dit eiland zo geliefd is. Ook zijn er op Koh Samui diverse uitstapjes mogelijk. Verspreid over het eiland vindt u waterparken, kartbanen en nagebouwde olifantenkampen. Snorkel- en zeiltrips zijn heel populair. Of huur een jeep of  motor (wat brommers lijken, zijn in werkelijkheid motoren van meestal 125 cc en vereisen een rijbewijs) en rij zelf een dag het eiland over. Als u de stranden achter u laat is het eiland rustig, heuvelachtig en mooi.

Dag 6: Koh Samui 
Vandaag heeft u vrij te besteden en kunt u genieten van zon, zee en strand!

Dag 7: Koh Samui
Vandaag gaat u een uitstapje maken naar het befaamde Angthong National Marine Park. Dit is een archipel van 42 eilandjes met overweldigende flora en fauna waar u van kunt genieten. De dicht op elkaar gelegen eilandjes rijzen op uit de zee en zorgen voor een adembenemend panorama. Het Angthong National Marine Park is een beschermd natuurgebied. ‘s Ochtends wordt u bij uw hotel opgehaald en naar de pier gebracht vanwaar de boot zal vertrekken. U vaart langs adembenemende strandjes en heldere lagunes, half verborgen tussen de kliffen.Tijdens deze tour heeft u de gelegenheid om te snorkelen in het helderblauwe water en zult u zeker prachtige vissen en koralen zien. Daarnaast klimt u op een van de eilandjes door het regenwoud naar een uitkijkpunt waar u wordt beloond met een spectaculair uitzicht over de omgeving en omliggende eilandjes.
Na de lunch heeft u de tijd om te zee-kayaken of om lekker te relaxen op het prachtige strand en te zwemmen in de zee. ’s Middags keert u weer terug naar Koh Samui waar u wordt afgezet bij uw hotel. De National Park fee is niet inbegrepen.

Dag 8: Koh Samui – Koh Phangan 
Aan het einde van de ochtend wordt u naar de pier gebracht en gaat u met de boot naar het volgende eiland, Koh Phangan. De overtocht van Koh Samui naar Koh Phangan duurt ongeveer 20 minuten. Na aankomst op Koh Phangan wordt u naar het Milky Bay resort gebracht waar u de komende 3 nachten in een superior kamer met ontbijt verblijft. Het Milky Bay resort is gelegen aan de Zuid-Westkust van Koh Phangan.

Dag 9 & 10: Koh Phangan 
Koh Phangan is het centrale eiland van de Samui archipel, met afmetingen van circa 15 km van noord tot zuid en 10 km van oost tot west. Een groot deel van het eiland is bedekt met door koraal omgeven stranden, tropisch regenwoud en palmbomen. Visserij en kokosproductie zijn nog altijd een belangrijke inkomstenbron, samen met het toerisme. Of u nu wilt genieten van een massage op het strand, gaan duiken, snorkelen of een trekking in de jungle gaan maken, Koh Phangan is de perfecte betemming.

Dag 11: Koh Phangan – Koh Tao 
Vandaag wordt u bij het hotel opgehaald en naar de pier gebracht voor de boot naar het eiland Koh Tao. De boot vertrekt rond het middaguur en bij de pier op Koh Tao wordt u naar het Simply Life Resort gebracht waar u de komende 3 nachten verblijft.

Dag 12 & 13: Koh Tao 
U heeft deze twee dagen om te genieten van het leuke eiland. Maar wellicht dat u er voor kiest de kleurrijke wateren rondom het eiland te bewonderen door middel van een snorkel of duiktour. Het eiland Koh Tao staat bekend als duikparadijs van Thailand.

Dag 14: Koh Tao – Bangkok
Na het ontbijt wordt u naar de pier gebracht en vetrekt met ferry naar Chumphon op het vasteland. Vanaf Chumphon vertrekt u met VIP bus naar Bangkok. Eenmaal aangekomen in Bangkok dient u zelf een taxi te nemen naar het Trang hotel waar u één nacht verblijft.

Dag 15: Bangkok 
U wordt opgehaald bij het hotel en naar het vliegveld gebracht voor uw vlucht terug naar Nederland.

De reis is inclusief:
• Alle hotelovernachtingen volgens programma o.b.v. logies en ontbijt
• Transfers conform programma
• Excursies met Engelssprekende gids conform programma
• Maaltijden conform programma
• Tickets voor de nachttrein van Bangkok naar Surat Thani o.b.v. 2de klasse aircon sleepers
• Tickets voor VIP bus van Chumphon naar Bangkok

De reis is exclusief:
• Vluchten
• Optionele excursies
• Uitgaven van persoonlijke aard zoals fooien, drankjes en maaltijden

Houders van een Nederlands paspoort krijgen bij aankomst een visumvrij verblijf voor een maximum periode van 30 dagen. Komt u overland Thailand binnen dan krijgt u een visumvrij verblijf van 15 dagen. Uw paspoort dient bij vertrek uit Thailand nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.

Locatie 5
Locatie 6
Locatie 7
Locatie 8
Locatie 9
Locatie 10
Locatie 11