Ruig Java en kleurrijk Bali

20 dgn rondreis met privé chauffeur

Tijdens deze prachtige reis maakt u kennis met de culturele hoogtepunten van Java, zoals de boeddhistische tempel Borobudur en de hindoeïstische tempel Prambanan. Daarnaast kunt u genieten van de adembenemende natuur en ruige vulkanen die Java te bieden heeft. U hebt tijd om wat stoom af te blazen in een van de vele theeplantages, voordat u een bezoek brengt aan de imposante Ijen-vulkaan. Op het kleurrijke Bali fietst u langs de prachtige natuur met groene rijstvelden en vulkaantoppen. De afsluiting aan een wit strand met een rustige zee maakt deze bijzondere reis compleet.

Vanaf
€ 1895,-
Vrijblijvende offerte ►

Dag 1: Aankomst Java, Borobodur
Na aankomst op het vliegveld van Yogyakarta of Solo wordt u naar uw hotel gebracht wat op een steenworp afstand van de Borobudur ligt. De Borobudur is één van de grootste Boeddhistische tempels in de wereld en staat op de wereld-erfgoed-lijst van UNESCO. De Borobudur is gebouwd rond de 8e eeuw en tot de dag van vandaag is het een belangrijke tempel voor de Boeddhisten. Elke jaar, wanneer de Waisak Ceremonie plaats vind, komen Boeddhisten uit heel zuidoost Azië samen om deze ceremonie bij te wonen. Vandaag bent u vrij om bij te komen van de reis.

Dag 2: Borobodur
Vandaag kunt u kiezen om de Borobudur vroeg in de ochtend of laat in de middag te bezoeken. Het park is van zonsopgang tot zonsondergang open. In de loop van de ochtend gaat u per auto via een prachtige route naar het dorpje Kembang Kuning. Vanaf hier begint een spectaculaire wandeling van ong. 45 minuten via een vallei met rijstveld terrassen naar het Hindu tempeltje Selegriyo. Dit tempeltje is ouder dan de Borobudur en er komen niet veel toeristen. Het is vooral de prachtige wandeling en omgeving die het zo bijzonder maakt om hier naar toe te gaan.  

Dag 3: Borobodur - Yogyakarta
Vandaag vroeg uit de veren voor de zonsopgang. Per fiets en een stukje te voet begeeft u zich naar een hoger gelegen punt waar de zon opkomt tussen 2 vulkanen met de Borobudur op de voorgrond. Onder het genot van een kopje koffie wordt het langzaam dag. U vervolgt de route per fiets over het platteland van Java en stopt o.a. bij een dorpje waar nog op traditionele wijze keramieken potten gemaakt worden. Ook ziet u hoe een familie leeft van het maken van tofu. Tenslotte brengt u een bezoek aan de lokale markt waar de bevolking dagelijks hun boodschappen komen doen. Terug naar het hotel voor ontbijt. Candirejo is een typisch Javaans dorp en ligt op korte afstand van de Borobudur. Ondersteund door een ontwikkelingsorganisatie hebben de bewoners een duurzaam toerisme project opgericht. Ze willen toeristen graag laten kennis maken met het Javaanse dorpsleven. U krijgt de gelegenheid om rustig in het dorp rond te kijken en op die manier krijgt u een goed beeld van het dagelijkse leven. Per traditionele paardenkar (angdong) maakt u een tocht over het platteland. U rijdt over plantages waar volop mensen aan het werk zijn. Regelmatig wordt er gestopt om de werkzaamheden van dichterbij te bekijken. De tocht wordt afgesloten met een echte Javaanse maaltijd bij één van de families thuis. Vanaf hier rijdt u in een uur naar de bruisende (studenten) stad Yogyakarta, ook wel Yogya genoemd. Yogya is een hofstad waar oude tradities en moderniteit elkaar kruisen. Zo kunt u er voor kiezen meer te leren over het traditionele leven dat zich in deze omgeving afspeelt, of verdwalen in een van de charmante cafés, restaurants of winkelgelegenheden zoals de Jalan Malioboro.  

Dag 4: Yogyakarta
Op deze dag is het leuk om per becak (fietstaxi) een citytour door Yogyakarta te maken. U kunt zo gemakkelijk door de straatjes van de stad manoeuvreren en het dagelijkse leven van dichtbij ervaren. Zo kunt u bijvoorbeeld naar de beroemde kraton van de sultan van Yogyakarta, of een wayang kulit- en batikfabriek bezoeken, zodat u een idee krijgt hoe men deze kunst uit Yogya maakt. Yogya is ook uitermate geschikt om souvenirs te kopen. Optioneel kunt u meedoen aan een kookcursus. De kok van een bekend restaurant in de buurt van het hotel leert u de in en outs van de Indonesische keuken kennen. U krijgt uitleg over de vele kruiden die worden gebruikt om de heerlijke smaak aan de gerechten te creëren. In de loop van de middag vertrekt u naar de Prambanan tempel. Dit tempelcomplex is net iets ouder dan de Borobudur en de grootste Hindu Tempel in Indonesië. Het bestaat uit 3 hoofd tempels waarvan de grootste een hoogte rijkt van 47 Meter. Hier omheen stonden meer dan 220 tempelgebouwen (Pewara) waarvan enkele zijn gerestaureerd. 

Dag 5: Yogyakarta - Sukuh
Onderweg naar Sukuh maakt u een korte stop in Solo, vanouds een vorstenstad en bekend om zijn dans en wayang-spel. U kunt een kijkje nemen in de kraton en even rondlopen over de pasar Klewer, de bekende Javaanse textiel- en vlooienmarkt. Na de lunch rijdt u langs tabak- en suikerrietvelden naar de mysterieuze, erotische Sukuh-tempel, hoog op een vlakte. U maakt een mooie wandeling door dit ongerepte berggebied naar Tawangmanggu. Hier kunt u een verfrissende duik nemen bij een waterval. Vervolgens rijdt u door naar Sukuh, waar u in een eenvoudig hotel verblijft.  

Dag 6; Sukuh - Malang
Het eerste gedeelte van de lange rit gaat door de bergen. U komt uit bij suiker stad Madiun. Dan volgt een stuk langs vele teakbomen plantages. Het laatste stuk van de rit naar Malang gaat weer door de bergen. Malang was vroeger een populaire verblijfplaats voor de Nederlanders. U zult zien dat de koloniale sfeer er nog op verschillende plaatsen te proeven is. 

Dag 7: Malang - Bromo
Vandaag wijkt u echt van de gebaande paden af! U gaat per auto naar een dorpje aan de zuidkant van de Bromo vulkaan. Daar stapt u over op een open jeep. U rijdt door een prachtig landschap, bezoekt een waterval en uiteindelijk komt u uit bij de “zandzee” rondom Bromo. U daalt af en maakt een spectaculaire rit naar de noord kant van Bromo. Hier verblijft u op een hotel op de kraterrand met een adembenemend uitzicht. Het is net alsof u in een andere wereld bent…

Dag 8: Bromo - Kalibaru
De dag begint vroeg, anders bent u niet op tijd bij de kraterrand van Bromo om de spectaculaire zonsopgang te aanschouwen. U kunt er te voet, te paard of met een jeep komen. Als het zonlicht is doorgebroken en u om u heen kijkt, lijkt het alsof u op de maan bent beland. U gaat terug naar het hotel voor ontbijt en rijdt vervolgens naar Kalibaru. Daar verblijft u in een hotel op een plantage.

Dag 9: Kalibaru
Vandaag kunt u lekker relaxen aan de rand van het zwembad of een wandeling maken over de plantage van het hotel, waarbij u  uitleg zult krijgen over de verschillende gewassen die er groeien. U ziet o.a. nootmuskaat, peper, cassave, ananas en allerlei planten- en bloemensoorten. Wanneer u nog energie over heeft dan kunt u een wandeling maken naar een waterval die drie kilometer buiten het dorp ligt.

Dag 10: Kalibaru - Vulkaan Ijen                                                               
In de loop van de ochtend gaat u de bergen in. Hier ligt met een prachtig uitzicht op de vulkaan Ijen, een resort. Het is hier een oase van rust. De Ijen vulkaan heeft een enorme oude caldera die hier en daar 20 km breed is. In de krater ligt een turkoois meer. Aan de oever van het meer bevinden zich talloze zwavelfumarolen. Dagelijks gaan vele zwaveldragers de caldera in om zwavel te hakken en de berg af te dragen. Sommigen dragen tot 120 kg. per keer! Overnachting in het resort! 

Dag 11: Vulkaan Ijen - Pemuteran                                                                         
Vroeg in de ochtend vertrekt u naar Paltuding voor de beklimming van de Ijen vulkaan. Het is geen gemakkelijke klim, maar na even doorbijten is de beloning overweldigend. Denk tijdens de beklimming maar aan de arbeiders die elke dag afdalen naar de zwavelgroeve en vervolgens zwaarbeladen weer naar boven moeten klimmen. De klim duurt ongeveer 2,5 uur. Hierna rijdt u terug naar het hotel voor een welverdiend ontbijt. Daarna daalt u af naar beneden om met de ferry over te steken naar Bali. 

Dag 12: Pemuteran
Net buiten de kust van Pemuteran ligt Menjangan Island, een deel van het Bali Barat National Park. Na de ontmoeting met uw gids, zult u een korte boottocht naar het eiland nemen en daarna genieten van het snorkelen. Dit gebied heeft de beste snorkellocatie van het eiland; kristalhelder water en kleurrijke koralen vol met tropische vissen. U heeft een picknick lunch op de boot en daarna kunt u weer gaan snorkelen voordat u terug keert naar het vasteland en rijden terug naar het hotel.                                                                                                  

Dag 13: Pemuteran - Ubud
Na het ontbijt en vertrekt u met een auto naar het midden van Bali. U rijdt door Singaraja waar u een kleurrijke markt kunt bezoeken en stopt bij enkele tempels als de rijsttempel Pura Beji, de monumentale Meduwe Karang tempel en Pura Ponjok Batu. Hier slaat u een secundair weggetje in wat door een prachtig landschap voert. U stopt even bij Sembiran, een klein traditioneel dorp, alvorens u verder rijdt naar het Batur-meer op een hoogte van zo’n 1.200 meter. Aan de oevers van dit prachtige, door bergtoppen omgeven meer, zijn warmwater bronnen. Hier kunt u even heerlijk bijkomen. Aan het einde van de middag wordt u naar uw hotel in Ubud gebracht voor de overnachting.

Dag 14: Ubud
In Ubud en de omgeving is veel te beleven. U kunt lekker uitrusten bij het zwembad van uw hotel, maar u kunt bijvoorbeeld ook het leuke vogel park Bali Bird park bezoeken, of naar het olifantenpark bij Taro. Rafting op de Ayung rivier staat ook garant voor een spannend avontuur.

Dag 15: Fietstocht Ubud
In de ochtend rijdt u met een auto in een klein uur de bergen in. Hier start u met een hele leuke fietstocht die u langs rijstvelden en dorpjes brengt, over smalle weggetjes. U stopt om wat meer te leren over allerlei planten- en fruit soorten. De tocht gaat vrijwel continue naar beneden, dichtbij Ubud aangekomen heeft u de keuze om nog eens een uurtje door te fietsen door een prachtig landschap (maar dan wel over een heuvelachtig terrein) of met de auto naar het eindpunt te rijden. Na een heerlijke Balinese lunch rijdt u terug naar uw hotel.

Dag 16: Excursie naar het oosten van Bali
Het oosten van Bali wordt relatief weinig bezocht door toeristen, ten onrechte want u vindt hier de mooiste rijstterrassen, tempels en de meest traditionele dorpen aan. U maakt vandaag een dag tour naar het oosten. U bezoekt onder andere het serene waterpaleis in Tirtagangga en wandelt door het traditionele Bali Aga dorp Tenganan waar men de kostbare dubbel-ikat weeft. U stopt bij het paleis van Klungkung met zijn opvallende schilderingen en geniet volop van de prachtige uitzichten op rijstterrassen en de Agung-vulkaan in het gebied bij Sidemen en Tirtagangga. In de namiddag keert u weer terug naar Ubud voor de overnachting.                                              

Dag 17: Ubud - Sanur
In de ochtend kunt u nog op souvenirjacht gaan en na de lunch rijdt u in ca. 1,5 uur naar de strandplaats Sanur. 

Dag 18 & 19: Sanur
Deze dagen kunt u naar eigen inzicht indelen. Uw hotel heeft uiteraard een mooi zwembad, maar u kunt in Sanur ook bij hoogtij in de zee zwemmen. De zee is meestal rustig. Er zijn echter ook een aantal wateractiviteiten te ondernemen zoals windsurfen, parasailing en kanoën. U kunt vanuit Sanur ook een pret- of dierenpark bezoeken; deze liggen bijna allemaal in het zuiden van Bali. Daarnaast liggen er ook een aantal maneges op relatief korte afstand, u kunt hier op pony’s of paarden rijden. En u kunt zelfs op de bodem van de zee lopen tussen vissen en koraal. Deze activiteit heet Seawalker, u krijgt een speciale helm op waarmee u gewoon kunt ademen. U moet wel minimaal 9 jaar oud zijn.

Optioneel: Tanah Lot bij zonsondergang
Een van de meest spectaculaire locaties van Bali is de Tanah Lot Tempel, één van de meest gefotografeerde
tempels in de wereld. de temepel is gelegen op een kale rots rots en bij hoog tij is de tempel volledig omringd door de oceaan. Kijk en geniet van de zonsondergang op deze mystieke plek.

Dag 20: Vertrek
Transfer naar het vliegveld voor de vlucht naar huis.     

De reis is inclusief:
•    19 overnachtingen in comfortabele hotels
•    18 x ontbijt, 3x lunch en 1x diner
•    Transfers volgens programma
•    Privé vervoer met  Engels sprekende chauffeur
•    Engelssprekende gids tijdens wandelingen en fietstochten
•    Entreegelden voor genoemde excursies

De reis is exclusief:
•    Vluchten
•    Uitgaven van persoonlijke aard zoals fooien, drankjes en maaltijden
•    Visum

 

Goed om te weten:
U reist per comfortabele auto met airconditioning. De Engels sprekende chauffeur is tevens uw gids, behalve tijdens transfers.

Deze reis is niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.

Locatie 7
Locatie 10
Locatie 17
Locatie 18