In de voetstappen van 'Wie is de Mol'

7 dgn rondreis

Treedt in de voetstappen van de deelnemers van ‘Wie is de Mol’ in Georgië. Ontdek de prachtige plaatsen die zij hebben bezocht. De deelnemers begonnen in Tbilisi, vertrokken toen naar Kazbegi, Gudauri, komen weer terug in Tbilisi en gaan dan naar Kutaisi en Borjomi. Wij komen na de tour weer terug in Tbilisi. Bezoek de plekken waar zij de verschillende spellen hebben gespeelt. Ontdek Georgië, een fantastisch land met een indrukwekkende natuur en interessante bezienswaardigheden! Een ervaring om niet te vergeten!

Dag 1: Meet and Greet op de luchthaven van Tbilisi
Bij aankomst op de luchthaven heeft u eerst een Meet and Greet, vervolgens wordt u met een transfer naar uw hotel gebracht.

Dag 2: Oud Tbilisi wandelroute
U wordt na het ontbijt rond 9.30 uur opgehaald bij uw hotel. De tour start vanaf het Liberty Square in Tbilisi en u maakt een wandeling door de straat Kote Abkhazia. Onderweg ziet u aan beide kanten van de straat de kerken van verschillend christelijk geloof, de synagoge en de moskee, die al voor eeuwen vreedzaam naast elkaar staan. Na een bezoek aan de Sioni Kathedraal (op de stoep voor de kathedraal was de ontmoeting van Wie is de Mol aan het begin van deel 2), vervolgt u de tour langs de Shardeni straat en dan Maidan, die u naar de ‘wieg van Tbilisi’ zal leiden. Namelijk het gebied van zwavelbaden. U wandelt langs de smalle kloof in het hart van Tbilisi en geniet van het geluid van een kleine waterval. 
De Metekhi kerk met het monument van Koning Vakhtang Gorgasal, de stichter van Tbilisi, overziet de stad. De kabelbaan brengt u naar het Narikala fort en hier kunt u het adembenemende uitzicht op de stad bewonderen. Vervolgens steekt u de Mtkvari rivier over via de Bridge of Peace. U wandelt vervolgens langs de Irakli II-straat, waar wijnkelders, restaurants en coffeeshops naast elkaar liggen met souvenir-, sieraden- en tapijtwinkels. Tegen het einde van de tour bezoekt u het sprookjesachtige plein, waar het wereldberoemde Rezo Gabriadze Marionette Theater is gevestigd. U eindigt de tour bij de Flee Market.

Per mini-van ziet u onderweg enkele ‘Wie is de Mol’ locaties in Tbilisi, namelijk: het metrostation Rustaveli, Rose Revolution Square. Biltmore Hotel, Liberty Square, Justice House en het Presidental Palace. Tijdens deze rondrit kan er niet gestopt worden maar u kunt deze plaatsen later op eigen gelegenheid zeker bezoeken.
Tijdens de tour bezoekt u de volgende ‘Wie is de Mol’ locaties: de Sioni Kathedraal, de Bridge of Peace en de Flee Market. 

U luncht vandaag in een van de lokale restaurants. De avond heeft u vrij.

Dag 3: Richting het noorden naar Kazbegi/Stepantsminda
Vandaag wordt u na het ontbijt om 9.00 uur opgehaald bij uw hotel. U gaat richting het noorden naar Kazbegi/Stepantsminda (Kazbegi is de oude naam voor Stepantsminda), onderweg rijdt u langs de heilige stad Mtskheta. De stad staat bekend als het tweede Jeruzalem en is de ziel van Georgië en de oude hoofdstad van de provincie Kartli. De architectonische monumenten van deze stad worden door de UNESCO organisatie erkend als werelderfgoed. 

U komt aan bij uw eerste fotostop bij het Jinvali Waterreservaat. Na ongeveer 15 minuten rijdt u door richting Ananuri waar een klein kasteel met een prachtig uitzicht staat aan de oevers van de rivier Aragvi in Georgië, ongeveer 72 km van Tbilisi.  
De volgende bestemming is Gudauri, een skioord op het zuidelijke plateau van de bergketen de Grote Kaukasus. Het resort ligt in het district Stepantsminda, langs de Georgische militaire snelweg bij de Cross pass, op een hoogte van 2200 meter boven de zeespiegel. Gudauri is de bekendste plaats in Georgië om te paragliden. Optioneel kunt u hier voor kiezen en zullen ervaren instructeurs u begeleiden om u een onvergetelijke ervaring te bezorgen. 

Op weg naar Kazbegi/Stepantsminda maakt u een korte stop bij het Friendship Monument en gaat u verder naar Stepantsminda, een klein stadje aan de voet van de Kazbegi Peak – een van de vijf hoogste toppen van de Kaukasus. Vervolgens zult u van voertuig veranderen en gaat u met een off-road mini-bus verder om de 14e eeuwse Holy Trinity Church in Gergeti te bezoeken. Deze kerk bevindt zich op een hoogte van 2170 meter, onder Mount Kazbegi. U luncht vandaag in Café 5047m. Aan het eind van deze dag keert u terug naar Tbilisi.

De ‘Wie is de Mol’ bestemmingen zijn tijdens deze tour: Gudauri, Gergeti Klooster en  lunch in Café 5047m in Kazbegi/Stepantsminda.

Dag 4: Richting het zuidoosten
U wordt na het ontbijt om 8.00 uur opgehaald bij uw hotel. Vandaag gaat u richting het zuidoosten. Eerst bezoekt u Akhaltsikhe, een kleine stad gesticht in de eerste helft van de 12e eeuw en het Rabati kasteel. Dit kasteel werd gesticht in de late 16e eeuw, toen de stad Akhaltsikhe (Lomsiya) werd ingenomen door de Ottomaanse troepen. Bovenop de toren van dit kasteel werd de eind test van ‘Wie is de Mol’ gespeeld.

Uw volgende bestemming is Vardzia en ligt op 60 kilometer van de stad Akhaltsikhe. Naast het klooster biedt de vallei van Vardzia nog veel meer, zoals grotcomplexen, forten, tempels etc. Koningin Tamar krijgt de eer voor het bouwen van de Vardzia-grotstad, maar de eerste grotten werden al veel eerder gemaakt, namelijk tijdens het bewind van haar vader – George III (1156 – 1184). 

U luncht in Vardzia en hierna keert u terug naar Borjomi. Bojormi – een van de beroemdste kuuroorden/resorts met een uitzonderlijk gevarieerde natuur en uniek mineraalwater. Dit kuuroord ligt in de pittoreske Borjomi-kloof, op een hoogte van 800–1000 meter boven de zeespiegel. Een stop in het Borjomi Resort geeft de gelegenheid voor een wandeling in het park en het proeven van het wereldberoemde ‘mineraalwater Borjomi’, rechtstreeks van de bron. U dineert en overnacht in Borjomi. 

De ‘Wie is de Mol’ bestemmingen zijn vandaag: Rabat Castle, Vardzia en Romanov Palace in Borjomi. (U kunt het Romanov Palace alleen vanaf de buitenkant zien en ook alleen als u in het Likani Borjomi Hotel verblijft). 
Optioneel kunt u de treinreis Borjomi-Tsemi maken en raften net buiten Borjomi (afhankelijk van het seizoen en de weersomstandigheden).

Dag 5: Richting het westen naar Kutaisi
Na een vroeg ontbijt wordt u bij uw hotel opgehaald om 9.00 uur. U reist naar Kutaisi, de oude stad van Colchis, waar u de Begrati kathedraal bezoekt die gesticht werd in de 10e eeuw door Koning Bagrati III. U luncht vervolgens in Kutaisi. Na de lunch gaat u naar het Motsameta-klooster en vervolgens naar het Gelati-klooster en het Academiecomplex ook wel het ‘New Jeruzalem’ genoemd. Dit is een belangrijk cultureel en religieus centrum dat in de 12e eeuw door Koning David de Bouwer werd opgericht. 

Vandaag bezoekt u geen 'Mol-locaties' maar nu u toch in de buurt bent, is het een bezoek meer dan waard. 
Optioneel kunt u op deze dag ook de treinreis Borjomi-Tsemi maken en/of raften net buiten Borjomi. Dit zijn wel 'Mol-locaties' maar deze zijn echter afhankelijk van het seizoen en de weersomstandigheden. Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om deze tour 1 dag te verlengen om beide mogelijkheden te benutten!

Aan het eind van de dag keert u terug naar Kutaisi voor uw diner en overnachting.
 

Dag 6: Tskhaltubo, Sataplia en White Bridge
Vandaag wordt u na uw ontbijt bij het hotel opgehaald om 9.00 uur. U rijdt via Tskhaltubo naar de Prometheus Cave die in 1984 werd ontdekt. Op de 1400 meter lange route kunt u indrukwekkende stalactieten en stalagmieten bewonderen. 

Uw volgende bestemming is het Sataplia-natuurreservaat, waar voetafdrukken van dinosauriërs werden gevonden. U luncht in een restaurant in de buurt van de White Bridge in Kutaisi. Aan het eind van de dag keert u terug naar Tbilisi voor uw overnachting. 

De ‘Wie is de Mol’ bestemmingen zijn vandaag: Tskhaltubo, Sataplia, White Bridge in Kutaisi.

Dag 7: Vertrek
Vandaag wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw terugvlucht.

Prijs op aanvraag.

De reis is inclusief:

• 6 overnachtingen op basis van een tweepersoonskamer
• 6x ontbijt, 5x lunch
• Transfer luchthaven – hotel (aankomst en vertrek)
• Rondreis per mini-van

De reis is exclusief:
• Vluchten
• Optionele excursies
• Al het drinken, inclusief water, frisdrank en alcohol tijdens inclusieve en optionele excursies
• Uitgaven van persoonlijke aard zoals fooien, drankjes en maaltijden