Avontuurlijk Marokko

10 dgn rondreis

Ontdek het prachtige Marokko, reis door de verschillende steden en dorpjes en ontdek de indrukwekkende landschappen. Bezoek de verschillende bezienswaardigheden en oases, waaronder Kelaa Mgouna, de rosé hoofdstad van Marokko. Een avontuurlijke reis die u niet snel zult vergeten!

Dag 1: Aankomst in Casablanca
Vandaag arriveert u op de luchthaven van Casablanca en wordt u begroet door onze lokale agent. Vervolgens wordt u naar uw hotel gebracht.

Dag 2: Casablanca – Marrakesh
Breng vandaag een bezoek aan Casablanca, de economische hoofdstad van Marokko. Hier kunt u de buitenzijde van de moskee Hassan II aanschouwen (optioneel kunt u de binnenkant bezoeken). Daarnaast kunt u de Mohamed V Square en het Koninklijk Paleis van Ain Diab-Corniche (optioneel kunt u hier lunchen) bezoeken. Aan het eind van de dag wordt u met een transfer naar Marrakesh gebracht. 

Dag 3: Marrakesh
Vandaag besteedt u de gehele dag in Marrakesh. Maak een tour door de prachtige stad. U bezoekt de beroemde Saadian Tombs, dit zijn graven die dateren uit de tijd van sultan Ahmad I al-Mansur. Daarnaast brengt u een bezoek aan de Menara-tuinen, de Koutoubia-moskee en het Bahia-paleis. ’s Middags gaat u naar een markt, een handwerkcoöperatie en het beroemde Djemma El Fna-plein. In de avond kunt u dineren in Chez Ali.

Dag 4: Marrakesh – Ouarzazate
Na het ontbijt vertrekt u met een 4x4-auto naar Taddert, via de Tichka pas, een spectaculaire weg door het Atlasgebergte. U stopt bij de Kasbah Ait Ben Haddou, een verstevigde stad langs de Ouazazate rivier. Hierna vervolgt u de reis naar Ouarzazate. Maak een tour door Kasbah Taourirt, de oude residentie van Glaoui Pasa welke staat in de UNESCO-werelderfgoed lijst.

Dag 5: Ouarzazate – Zagora 
Vandaag heeft u een paar uur vrije tijd om de stad Ouarzazate te bezichtigen. In de middag vertrekt u naar Zagora, langs een pad die bezaaid is met oases en prachtige Kasba’s, welke een harmonieuze aanvulling zijn op het landschap dat de Draa vallei biedt.

Dag 6: Zagora-Erfoud
In de ochtend verkent u na het ontbijt de stad die ligt aan de voet van de Mount Zagora. U vervolgt uw reis naar Erfoud via Tansikht en Alnif. Hier en op andere plekken langs de route zult u stops maken, waarbij u de gelegenheid krijgt om foto’s te maken van de unieke landschappen.

Dag 7: Erfoud – Boumalne – Ouarzazate
Na het ontbijt vertrekt u via Tinjdad naar Boumaline. U bereikt daar de bekende Canyon Todhra, waar u de monoliet rotsen tot 300 meter hoogte kunt bekijken. U zult vervolgens door de oase van Kelaa Mgouna reizen die bekend staat als de rosé hoofdstad in Marokko. Hier worden jaarlijks honderden liters rosé geproduceerd. In de avond bereikt u Ouarzazate.

Dag 8: Ouarzazate – Marrakesh
U wordt met een transfer van Ouarzazate naar Marrakesh gebracht, met een tussenstop in Ait Benhaddou Kasbah, waar u kunt lunchen.

Dag 9: Marrakesh – Casablanca 
Vandaag vertrekt u van Marrakesh naar Casablanca. U heeft de rest van de dag vrij. Bezoek bezienswaardigheden waar u op de heenweg niet aan toe gekomen bent.

Dag 10: Vertrek vanaf Casablanca
De dag van vertrek is aangebroken, u wordt naar het vliegveld gebracht voor uw terugvlucht.

Prijs op aanvraag.

De reis is inclusief:

• 9 overnachtingen
• 9 x ontbijt, 9 x diner (op basis van halfpension)
• Transfer luchthaven – hotel (aankomst en vertrek)
• Tour met minibus H1, van 2 tot 4 personen (minibus Iveco 15 zitplaatsen, van 6 tot 14 personen)
• Van 2 tot 9 personen: lokale gidsen in de grote steden
• Transfer tijdens excursies
• 4x4 auto voor de transfers van Erfoud naar Merzouga en terug

De reis is exclusief:
• Vluchten
• Optionele excursies
• Al het drinken, inclusief water, frisdrank en alcohol tijdens inclusieve en optionele excursies
• Uitgaven van persoonlijke aard zoals fooien, drankjes en maaltijden

Verblijf:
U kunt kiezen uit vier- en vijfsterren accommodaties of verblijven in Riads. Een Riad is een traditioneel Marokkaans huis of paleis. Binnenin ligt een tuin of binnenplaats en de Riad is gelegen in het oude stadsgedeelte.