Authentiek Marokko

14 dgn rondreis

Tijdens deze prachtige reis door het authentieke Marokko ontdekt u de verschillende mooie dorpjes en steden van dit land, ieder uniek op zijn eigen manier! U brengt een nacht door onder de sterrenhemel in de woestijn en bezoekt verschillende indrukwekkende oases, daarnaast bieden de steden veel bezienswaardigheden.

Dag 1: Aankomst in Casablanca
Bij aankomst op de luchthaven van Casablanca wordt u begroet door onze lokale agent. Vervolgens wordt u met een transfer naar het hotel gebracht.

Dag 2: Casablanca – Rabat – Tanger
Vandaag bezoekt u de economische hoofdstad van Marokko, namelijk Casablanca. U bezoekt de moskee Hassan II, het Mohammed V-plein, het Koninklijk Paleis en de woonwijken Ain Diab, Habous en Anfa. U reist vervolgens naar Rabat, de administratieve hoofdstad van het land. U maakt een stadstour waarbij u Rabat Mechouar (de tuin van het Koninklijk Paleis) bezoekt en de vesting van het Koninklijk Paleis Oudaya Kasbah, het prachtige Mohamed V Mausoleum en de Hassan Tower. U vertrekt later op de dag met een transfer van Rabat naar Tanger met een korte tussenstop in Asilah.
 

Dag 3: Tanger – Chaouen – Fez
U begint de dag met een tour door Tanger. De medina (oude stadsdeel) vormt het hart van Tanger. De haven van de stad is de belangrijkste schakel tussen Afrika en Europa. U vervolgt de reis daarna naar Cap Spartel, een baai en kaap net buiten Tanger gelegen. Hier ontmoet de Middellandse Zee de Atlantische Oceaan. U heeft hier een fantastisch uitzicht over het verste punt van Noord-West -Afrika. U bezoekt de grotten van Hercules en daarna reist u terug naar de stad om Gardens Mendoubia te bezoeken. Hier maakt u een wandeling door de oude stad naar de Gran Socco-markt. U gaat ten slotte naar Chaouen, een charmant stadje gekleurd in wit en blauw. Na een korte tour door Chaouen vervolgt u uw reis naar Fez.

Dag 4: Fez
Vandaag maakt u een tour door het historische deel van de stad. Medina Fez el Bali is indrukwekkend vanwege zijn pracht en verfijnde uitstraling van de gebouwen. U vindt hier het mooiste bewerkte houtsnijwerk, brons, polychrome sculpturen in steen, moucharabies, zuilen en decoraties. U bezoekt Medersa Attarine, een prachtige oude Koranschool in de medina welke dateert uit de veertiende eeuw. Ook krijgt u de tijd om de Quaraouiyine Mosque (buitenkant) te bewonderen, dit is een van de oudste islamitische universiteiten en Nejjarine Souk, een beroemde markt waar u fonteinen kunt bewonderen. In de middag bezoekt u de souk (markt) en neemt u deel aan een workshop leerbewerking, waarvoor Fez beroemd is.

Dag 5: Fez – Midelt – Erfoud
U vertrekt vandaag naar Erfoud via Immouzzer du Kandar, een cederbos van de Midden-Atlas. U passeert hier Ifrane, een prachtig skigebied en Azrou, een belangrijk centrum voor de volkskunst. Tijdens de reis kunt u een stop maken in het stadje Midelt en daarna doorrijden naar Erfoud via Errachidia en de Ziz-vallei, welke omgrensd is door palmbomen. Dit is de oorsprong van het datepalm-festival in Erfoud, dat plaatsvindt in oktober.

Dag 6: Erfoud – Merzouga
Relax vandaag van uw vrije ochtend en vertrek in de middag met een 4x4 auto de zandduinen van Merzouga in. U kunt de duinen beklimmen naar de top van de duin, waar u de zonsondergang kunt bewonderen. Geniet van een traditioneel bedoeïen diner en breng de nacht door onder de sterrenhemel van de woestijn, in een bedoeïentent.

Dag 7: Merzouga – Erfoud – Alnif – Tazarine – Zagora
U start de dag met het bewonderen van een zonsopkomst in de Sahara. Na het ontbijt vertrekt u richting Erfoud, waarna u de weg vervolgt naar Zagora. Deze dag biedt een reis van drie uur woestijnlandschap. Langs de weg zijn veel stops om het prachtige landschap te fotograferen en u passeert Alnif en Tazarine, dit zijn nederzettingen gelegen tussen het Atlasgebergte en de Sahara. In de middag bereikt u Zagora.

Dag 8: Zagora – Agdez – Ouarzazate
Na het ontbijt heeft u het eerste deel van de dag vrij en kunt u kiezen om een tour door de stad Zagora maken, welke aan de voet van de berg ligt. In de middag vertrekt u naar Ouarzazate en rijdt u langs een weg vol met oases en prachtige kasbalocaties, welke de harmonieuze omgeving van de Draa-vallei compleet maakt.

Dag 9: Ouarzazate – Marrakesh
U vervolgt uw reis na het ontbijt naar Ksar Ait Benhaddou, het meest spectaculaire fort in het zuiden van Marokko. Hier zijn veel verschillende films opgenomen, zoals Laurence of Arabia. Het fort staat geregistreerd bij de UNESCO. U kunt optioneel lunchen in een restaurant tegenover de Kasbah. U vertrekt daarna naar Marrakesh, via Step Tichka. Dit ligt op 2260 meter hoogte waar u een indrukwekkend uitzicht heeft over het Atlasgebergte. Marrakesh is een enorme groene oase, gelegen aan de voet van de besneeuwde toppen van de Hoge Atlas.

Dag 10: Marrakesh
U maakt vandaag een tour door de stad Marrakesh. Dit is de tweede oudste keizerlijke stad, welke terecht ‘de Parel van het Zuiden’ wordt genoemd. De stad werd in de late Almoravides-dynastie XI gesticht. U bezoekt de Menara-tuinen, de Koutoubia-moskee en het Bahia-paleis. In de middag bezoekt u Jemaa El Fna, het bruisende plein van Marrakesh.

Dag 11: Marrakesh – Essaouira – Marrakesh
Vandaag start u de dag met een tour naar Essouira. De stad is beschermd tegen wind en omgeven door bloemen, daarnaast is het het centrum van de meubelproductie in Marokko. Hier wordt uithouwwerk uit bijvoorbeeld sandelhout en cederhout gemaakt. U bezoekt La Skala, een verdedigingsfort met bronzen kanonnen uit de achttiende eeuw. Ook bezoekt u La Porte de la Marine, een poort die de havenstad verbindt. Dit is gebouwd in 1769 op initiatief van Sultan Sidi Mohammed Abdallah, de oprichter van de stad en de stadsmuren. Het biedt een prachtig uitzicht op de oceaan en de kliffen. In de middag keert u terug naar Marrakesh.

Dag 12: Marrakesh – Ourika Valley – Marrakesh
U maakt een halve dagtrip naar de Ourika-vallei in de Hoge Atlas. U zult verschillende dorpen zien met huizen die gemaakt zijn van aarde. De Ourika-vallei is een weelderige oase en ligt in de uitlopers van het Atlasgebergte. De rivier Ourika stroomt hier doorheen. Ontdek de prachtige natuur, de gastvrijheid van de mensen, hun tradities en gebruiken en verken de lokale markten. Optioneel kunt u er lunchen. In de middag keert u terug naar Marrakesh.

Dag 13: Marrakesh – Casablanca
Vandaag wordt u met een transfer van Marrakesh naar Casablanca gebracht. U heeft de rest van de dag vrij. Bezoek bezienswaardigheden waar u op de heenweg niet aan toe gekomen bent.

Dag 14: Vertrek Casablanca
De laatste dag is aangebroken, u wordt naar de luchthaven van Casablanca gebracht voor de terugvlucht.

Prijs op aanvraag.

De reis is inclusief:

• 13 overnachtingen
• 13 x ontbijt, 13 x diner (op basis van halfpension)
• Transfer luchthaven – hotel (aankomst en vertrek)
• Tour met minibus H1, van 2 tot 4 personen (minibus Iveco 15 zitplaatsen, van 6 tot 14 personen)
• Van 2 tot 9 personen: lokale gidsen in de grote steden
• Transfer tijdens excursies
• 4x4 auto voor de transfers van Erfoud naar Merzouga en terug

De reis is exclusief:
• Vluchten
• Optionele excursies
• Al het drinken, inclusief water, frisdrank en alcohol tijdens inclusieve en optionele excursies
• Uitgaven van persoonlijke aard zoals fooien, drankjes en maaltijden

Verblijf: 
U kunt kiezen uit vier- en vijfsterren accommodaties of verblijven in Riads. Een Riad is een traditioneel Marokkaans huis of paleis. Binnenin ligt een tuin of binnenplaats en de Riad is gelegen in het oude stadsgedeelte.

Locatie 3
Locatie 4