Highlights van Marokko

15 dgn rondreis

Ontdek de highlights van Marokko. Bezoek de prachtige steden en dorpjes die dit land te bieden heeft. Naast de vele bezienswaardigheden die u daar kunt bezoeken, biedt het land een geweldig landschap. Van oase tot gortdroge woestijn, maak deze tocht en slaap onder de sterrenhemel in de woestijn. Ervaar het leven van de bedoeïenen. Dit diverse land heeft u veel te bieden, ontdek dit tijdens uw reis naar Marokko!

Dag 1: Aankomst in Casablanca
Bij aankomst wordt u op de luchthaven van Casablanca opgewacht door onze lokale agent. Vervolgens wordt u naar uw hotel gebracht.

Dag 2: Casablanca – El Jadida – Essaouira
Vandaag vertrekt u naar Essaouira, de stad die bekend is door meubel hardhout. Onderweg stopt u in El Jadida, een havenstad aan de Atlantische kust van Marokko. De stad is een oude Portugese Medina. Tijdens de stop kunt u hier lunchen. De stilte en schoonheid van de stad en de prachtige lichten hebben kunstenaars altijd al aangetrokken en geïnspireerd.

Dag 3: Essaouira
U maakt een tour door Essaouira. U bezoekt La Skala – een verdedigingsfort met bronzen kanonnen uit de achttiende eeuw en La Porte de la Marine – een Medina poort die de haven verbindt. Deze poort is gebouwd in 1769 op initiatief van Sultan Sidi Mohammed Abdallah (stichter van de stad). Ten slotte bezoekt u de vestigingswal met een prachtig uitzicht over de oceaan en de kliffen.

Dag 4: Essaouira – Marrakesh
Vandaag vertrekt u naar Marrakesh. Na het inchecken heeft u de rest van de dag vrij, zodat u kunt genieten van de schoonheid van de stad. Welke met haar prachtige architectuur een parelstad is van Marokko.

Dag 5: Marrakesh
U zult deze dag volledig aan Marrakesh wijden. U bezoekt de Menara-tuinen, Saadian Tomb, Bahia Palace, Koutoubia Mosque en Dar Si Said Museum. ’s Middags bezoekt u een markt, een populair kunstdistrict en het beroemde Djemaa El Fna plein.

Dag 6: Marrakesh – Ouarzazate
Vanaf Marrakesh vervolgt u uw reis naar Ouarzazate en maakt u een stop bij de Kasbah Ait Ben Haddou, een indrukwekkend bouwwerk gedateerd uit de elfde eeuw. Vervolgens reist u verder naar Ouarzazate, waar u een tour maakt door de stad. U bezoekt onder andere de oude residentie van Glaoui, namelijk Kasbah Taurirt. 

Dag 7: Ouarzazate
U vertrekt vandaag naar Erfoud via de Dades-vallei. U kunt hier genieten van een adembenemend uitzicht op de oase, omgeven door palmbomen en Kasbah’s (verdedigbare deel van de medina). Ook steekt u de Todra-kloof over.

Dag 8: Erfoud – Merzouga
De ochtend heeft u vrij om te ontspannen en ’s middags vertrekt u met een 4x4 auto naar de zandduinen van Merzouga. Hier kunt u de duinen beklimmen naar de top van de duin, waar u de zonsondergang kunt bewonderen. U zult de nacht doorbrengen onder de sterrenhemel van de woestijn in een bedoeïenentent.

Dag 9: Merzouga - Fez
Na het ontbijt vertrekt u naar Fez. U reist via Azou, een belangrijk centrum van de volkskunst en Ifrane, een prachtig skigebied met Franse architectuur. U kunt een stop maken in Midelt om te lunchen (optioneel). U zult onderweg verschillende stops maken om foto’s te nemen van de landschappen van de Ziz-vallei, welke omringd is door palmbomen. Dit is de oorsprong van het festival van dadelpalmen in Erfoud, dat plaatsvindt in oktober.

Dag 10: Fez
Vandaag een vrije dag. U kunt de dag gebruiken om de koningsstad Fez te ontdekken, dwaal door de historische medina, ga naar de hammam, bezoek de leerlooierijen of maak een gezellig winkeluitje. 

Dag 11: Fez – Chaouen – Tetouan – Tanger
Vandaag reist u na het ontbijt naar Chaouen, een klein stadje in de kleuren wit en blauw. Dit stadje ligt in het Rifgebergte, tussen Tanger en Tetouan. Iedere straat hier is netter en schoner dan elke andere straat in Marokko. U kunt hier lunchen (optioneel) en vervolgens reist u door naar Teouan. De stad, gedeeltelijk gebouwd op de helling van Jbel Dersim, werd bewoond door vluchtelingen uit Granada in de Hebreeuwse vijftiende eeuw en door de Moren uit Andalusië in de achttiende eeuw. Andalusische invloeden zijn te zien in de culinaire tradities, muziek en het borduurwerk van de stad. De medina van Tetouan staat in de lijst van het UNESCO werelderfgoed. Immigranten uit Spanje en architecturale tradities hebben gezorgd voor smeedijzeren deuren met ornamenten en zij hebben metalen accessoires ontwikkeld. U maakt een korte tour door de stad en vertrekt daarna naar Tanger.

Dag 12: Tanger
Maak een panoramische tour door Tanger. De Medina (oude stadsdeel) vormt het hart van Tanger. De haven van de stad is de belangrijkste schakel tussen Afrika en Europa. U arriveert daarna in Cap Spartel, een baai en kaap net buiten Tanger gelegen. Hier ontmoet de Middellandse Zee de Atlantische Oceaan. U heeft een fantastisch uitzicht over het verste punt van Noord-West –Afrika en u bezoekt de grotten van Hercules. Reis vervolgens terug naar de stad om Gardens Mendoubia te bezoeken. Hier maakt u een wandeling door de oude stad naar de Gran Socco-markt.

Dag 13: Tanger – Asilah – Rabat
U vertrekt naar Rabat, met een korte tussenstop in Asilah. 
In Rabat zal u een panoramische tour door de stad maken. De ingang van de stad wordt bewaakt door vijf poorten welke versierd zijn met gigantische bogen, kransen en floral arabesque; een bloemenpatroon met een ruitvormig motief. De mooiste poort hiervan is Rouah er Bab (Gate of the Winds). U bezoekt hierna Mechouar (Koninklijke paleistuin) en het fort dat het Koninklijke Paleis van Oudaya Kasbah herbergt. Als laatste bezoekt u ook nog het prachtige Mausoleum van Mohammed V en de Hassan Tower.

Dag 14: Rabat – Casablanca
De reis vervolgt zich naar Casablanca, de economische hoofdstad van Marokko. Hier kunt u de buitenzijde van de Moskee Hassen II bewonderen (optioneel ook de binnenkant) en de Mohamed V Square, het Koninklijk Paleis en Ain Diab – Corniche bezoeken. Optioneel kunt u hier lunchen.

Dag 15: Vertrek van Casablanca
Vandaag vertrekt u naar de luchthaven van Casablanca voor uw terugvlucht.

Prijs op aanvraag.

De reis is inclusief:

• 14 overnachtingen
• 14 x ontbijt, 14 x diner (op basis van halfpension)
• Transfer luchthaven – hotel (aankomst en vertrek)
• Tour met minibus H1, van 2 tot 4 personen (minibus Iveco 15 zitplaatsen, van 6 tot 14 personen)
• Van 2 tot 9 personen: lokale gidsen in de grote steden
• Transfer tijdens excursies
• 4x4 auto voor de transfers van Erfoud naar Merzouga en terug

De reis is exclusief:
• Vluchten
• Optionele excursies
• Al het drinken, inclusief water, frisdrank en alcohol tijdens inclusieve en optionele excursies
• Uitgaven van persoonlijke aard zoals fooien, drankjes en maaltijden

Verblijf:
U kunt kiezen uit vier- en vijfsterren accommodaties of verblijven in Riads. Een Riad is een traditioneel Marokkaans huis of paleis. Binnenin ligt een tuin of binnenplaats en de Riad is gelegen in het oude stadsgedeelte.

Locatie 9
Locatie 10
Locatie 11
Locatie 12
Locatie 13